Tre Guld ett Silver och ett Brons i Växjö!

Publicerad 2019-02-25 10:27
Fatima kone  25920
Helgens IJSM i Växjö blev en lyckoträff för flera av våra juniorer i klubben. Först ut att plocka hem en medalj till klubben var Fatima Koné i K22 Tresteg. Fatima har under hela säsongen visat storform och en stabilitet långt bättre än tidigare utan att få till en riktig träff i hoppningen. Under lördagens trestegsfinal slog hon till i sista hoppet som så många gånger förr...

...med karriärens längsta hopp. Med 15cm tillgodo på plankan hoppade hon hem guldet med 12,98m vilket är en bra bit över sommarens JEM-kvalgräns.

Måns Roos visade redan under veckans kulträning att något stort var på gång inför helgen och visst svarade Måns upp till förväntningarna. Med ett personligt rekord med över metern tog Måns hem guldet i P17 kula, guldstöten som mätte hela 17,03m är endast några decimeter från ett av våra sensationellt bra klubbrekord i grenen.

Elin Brink hade en intensiv helg under förra helgens stora ISM i Norrköping med två finaler under samma dag, annat var det i Växjö där det bara blev ett lopp på 1500m och final direkt. Taktiken var att hålla rygg på Karlstadtjejen så länge som möjligt och sedan förlita sig på snabbheten som
Elin besitter och gå om på sista bortre lång. Det var precis det Elin gjorde och därmed säkrade hon den tredje guldmedaljen för helgen. Tiden 4.31.62 innebär också en nytt fint personligt rekord för Elin!

Michael Rosenqvist är känd för sin taktiska löpförmåga och hur tätt hans konkurrenter än ligger mot sargen på upploppet har Michael en förmåga att smita förbi på insidan. Den förmågan tog honom till söndagens P17 1500m-final och väl i finalen var det en jämn och fin löpning som gjorde att bronset gick till Mölndals AIK, tiden blev 4.20.71.

Sist ut i leken var våra sprinterkillar Filip Schwartz och Tarley Allison som båda enkelt tagit sig vidare till M22 60m final. Under veckan har det varit lite osäkert om Filip kunnat komma till start pga en krånglande baksida men Filips bedömning efter torsdagens pass var att formen och baklåret var i ett mycket bra skick. Och så rätt han hade, väl i finalen sprang Filip på nytt personligt rekord med 6.84 och tog hem silvret i grenen. Två placeringar bakom sprang även vår karismatiske Tarley in på nytt stiligt personbästa med tiden 6.95!

Ytterligare tre personbästan slogs i helgen i form av fin löpning av Ebba Gustafsson på 60m (7,92!), avspänd 1500m-försökslöpning av Josef Wallenlind som tyvärr fick ställa in finalen pga krånglande hälsena (4.08.36), och kraftfull hoppning av Elias Martinsson som hoppade hela 7,15m i längdhopp vilket blev en fjärdeplats.

Foto: Deca Text&Bild


Md md arra
Md maik indoor logo
Md logotyp rgb mo lndalsaik
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md lanteam dokument
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub