Börja träna med oss

Välkommen till Mölndals AIK friidrott

Mölndals AIK är idag en av Sveriges största och mest framgångsrika klubbar, både vad gäller antalet utövare och resultatnivå. Vi bedriver ungdoms-, junior- och seniorträning och försöker ständigt utveckla oss som klubb. Förutom den ordinarie träningsverksamheten som vänder sig till pojkar och flickor 10 år och äldre, bedriver vi även prova på verksamhet i vår friidrottsskola (nybörjare 9-13 år).

Mölndals AIK har en egen anläggning (Mölndals AIK Sportcamp) med klubbhus, kontor och möteslokal samt en separat styrketräningslokal (Träningshallen).

Tillsammans med oss, hoppas vi att ni ska få uppleva hur roligt det är att träna löpning, hopp och kast, vilket är vad friidrott handlar om.

Medlems- och träningsavgifter i Mölndals AIK
Alla som är med och tränar och tävlar i klubben ska vara medlemmar och ha betalt sin träningsavgift. Aktuell information om vad som gäller våra medlems- och träningsavgifter återfinns på vår hemsida.

Träningsplatser
Vår, sommar och höst är våra huvudsakliga träningsarenor Åby Friidrott i Mölndal och Landevi IP i Härryda. Vintertid tränar vi i främst i Friidrottens Hus. Friidrottens Hus drivs av Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och vi får där rätta oss efter deras regler vad gäller träningstider och kostnader för att få träna där. Viss del av träningen sker även i Mölndals stads och Härryda kommuns idrottshallar och gymnastiksalar.

Träningskort
För att få träna i Friidrottens Hus, krävs att ni skaffar ett träningskort. Detta kort är personligt och införskaffas i Friidrottens Hus inför varje höst/vintersäsong. Träningskortet ska ni sedan alltid ta med er till träningen för att kunna visa upp vid eventuell kontroll. För aktuella regler och priser, hänvisas till http://www.goteborgfriidrott.se/ där ni även kan finna övrig information kopplad till friidrotten i Göteborg.

Årliga arrangemang
Mölndals AIK arrangerar årligen ett antal större tävlingar (på egen hand eller som delarrangör). Några av dessa är MAIK Indoor, Stora och lilla Göteborgs Varvet, MAIK Outdoor, Sky Is The Limit och Midnattsloppet. Arrangemangen är viktiga, inte minst ekonomiskt, varför föräldramedverkan vid dessa tillfällen är av stor betydelse för vår totala verksamhet.

Föräldramedverkan
Föräldrars roll har givetvis stor betydelse för hur våra ungdomar i klubben uppfattar sin friidrott. Det bästa man kan göra som förälder är att hjälpa sitt barn att komma i tid till träning och tävling, medverka till en sund kosthållning hemma, hjälpa till i föreningen vid våra arrangemang, vara stödjande och uppmuntrande när du vistas i tränings och tävlingsmiljö och sist men inte minst – medverka till en positiv anda i klubben!

Kontakt
Vid frågor är ni välkomna att kontakta oss. Mölndals AIK • Idrottsvägen 13 • 431 62 Mölndal • E-post: info@maik.se • www.maik.se

Md friidrottsstatistik logo
Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md molndalenergi logo
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub