Document22

Kort om Mölndals AIK

Mölndals AIK bildades 1956 och har allt sedan starten varit en friidrottsklubb som står för tränings- och tävlingsverksamhet på lika villkor för killar och tjejer.

På 1960-talet började klubben nå framgångar på nationell nivå för att redan årtiondet efter även positionera sig på internationell nivå. Många till antalet är de aktiva som har nått landslaget och internationell mästerskapsnivå och som under sin aktiva karriär tränat och tävlat för Mölndals AIK.

Idag utgörs klubben av närmare 500 aktiva som tränar löpning, hopp och kast varje vecka under kunnig ledning av våra närmare 60 fritidstränare. Därtill har Mölndals AIK anställd personal som ansvarar för sina respektive verksamhetsområden.

Mölndals AIK har som målsättning att kontinuerligt tillhöra en av landets främsta friidrottsklubbar på SM-nivå samtidigt som vi alltid ska ha en bred och livaktig ungdomsverksamhet.

Bland klubbens främsta styrkor finns våra träningsanläggningar, Åby Friidrott i Mölndal och Mölnlycke IP och Landevi IP i Härryda. Tack vare dessa arenor, möjliggörs friidrottsträning under optimala förutsättningar och i en direkt närhet till där våra medlemmar finns.

2015 flyttade vi in i helt nya lokaler på Idrottsvägen 13 i Mölndal. Mölndals AIK Sportcamp som vi valt att kalla lokalerna, utgörs av ett nybyggt klubbhus och en träningshall för friidrottsanpassad styrketräning.

Mölndals AIK Sportcamp är en unik anläggning som på bästa sätt knyter samman träning med övrig klubbverksamhet och som erbjuder klubbens medlemmar en miljö för friidrottsträning, kreativa möten och social samvaro.

Välkommen till oss om du tror att allsidig träningsutveckling och tävling i friidrott är något för dig?

Det har vi trott på i närmare 60 år och gör än idag.


Md md arra
Md maik indoor logo
Md logotyp rgb mo lndalsaik
Md logo gbg black
Skyisthelimit
Md md sam
Md canon logo
Md idrottens bingo bild1
Md intersport.logo.2.
Md kakservice
Md wiberger
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub