Terräng-SM i Vällingby stundar!

Publicerad 2020-10-21 11:13
Sebastian nilsson  7691
Sebastian Nilsson gör comeback efter lång frånvaro på grund av skador. Foto: Deca Text & Bild
Truppen till årets Terräng-SM består av 19 löpare och vi har startande i allt från de yngsta 15 årsklasserna till ett fullt lag i herrarnas seniorklass 4 km samt en veteran som kombinerar coachning med eget lopp.

Lördag

Först ut är 15-åringarna som är födda 2005 och därmed gör sitt första Terräng-SM. Elin Hagelin har deltagit vid både SM inomhus som utomhus under året men Henok Ande gör debut i SM-sammanhang.

I båda 16/17 årsklasserna så har vi lag till start då 16/17 åringarna startar samtidigt och lagtävlingen räknas ihop. För tjejerna är det Alma Svantesson och Dina Cange bland 16 åringarna samt Saga Hagelin i F17. För killarna är det fjolårssegraren Jonathan Grahn och Isak Anderberg i P16 tillsammans med 800m-esset Simon Wikell och hinderspecialisten Carl Erixon som gjorde ett starkt Lidingölopp över 10 km nyligen, i P17.

Sist ut på lördagen är de tre herrseniorerna Simon Wallenlind, Gabriel Steffensen och Alexander Nilsson över 4 km. Både Simon och Alexander gjorde lovande lopp på Terräng-DM i Kungälv på just 4 km den 3 oktober och ännu färskare prestation har Gabriel Steffensen i bagaget från SM 10 km i Anderstorp där han noterade 30.16 vilket innebar personligt rekord på väg. Gabriel gör också sitt sista framträdande för MAIK då han i höst går över till Ullevi FK.

En joker under lördagens tävlingar är en av våra tränare och före detta landslagslöparen Susanna Hagelin som gör en högintressant start i K45 på 8 km. Säkert kommer maken och tränarkollegan Jonas Hagelin samt de två tävlande döttrarna Elin och Saga heja fram mamma till en bländande prestation!

Söndag

Michael Rosenqvist gjorde en smygcomeback på Stafett-SM 3x 800m genom att plocka hem guldet i P19 tillsammans med samma killar som gjorde det 2018 på Slottsskogsvallen: Josef Wallenlind & Victor Wahlgren. Victor som i år sprang sistasträckan är med Michael i P19 klassen på Terräng-SM också och det väntas bli en tuff kamp killarna mellan där Michael som har tagit medalj på Terräng-SM tidigare visat på en uppåtgående formkurva och Victor som kommer från underdistans visat kraftig utveckling på samtliga distanser under sommaren och början på hösten. Olidligt spännande lär det bli.

Sara Dädeby gör sitt andra framträdande i MAIK-linnet tillsammans med Alice Greberg i K22 klassen. Det första framträdandet skedde på Stafett-SM där också tjejerna vann guld tillsammans med Sara Gunnarsson på 3x 800m. Sara har en liknande bakgrund som Michael med en del skadebekymmer under sommaren som nu äntligen börjat ge med sig och det kan mycket väl bli en jämn batalj tillsammans med Alice, som är en erkänt duktig terränglöpare, om de framskjutna placeringarna.

Riktigt kul ska det bli att se Sebastian Nilsson tillbaka på Terrängscenen. Sebastian gjorde en bejublad terrängsäsong ifjol där han avslutade med ett starkt lopp på Terräng-EM i 22 årsklassen innan en lång skadeloop förföljt honom. Sebastian har dock rehabat och alternativtränat föredömligt under lång tid vilket gör att han är i god fysisk form trots utebliven löpträning under en lång period och nu gör han sitt sista SM som "junior" mot riktigt tufft motstånd där bland annat Miguel Palm är en av flera medaljfavoriter på förhand. Miguel visade i somras att han tagit stormkliv i utvecklingen, inte minst som fyra på SM 3000m hinder och JSM-guld på 5000m. Träningspassen tyder på att han också konserverat och förfinat formen under hösten.

Tävlingarna kommer att live-sändas via Friidrottskanalen!

Tävlingarnas hemsida >
MAIK-tidsprogram >

Alexander Nilsson
Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub