Stark start på sommaren av våra senioraktiva!

Publicerad 2019-06-20 16:35
Elin brink 8331
Säsongen är nu mitt inne i den tävlingstätaste delen av sommaren och vi har fått se flertalet av våra senioraktiva på tävlingsbanan. Det kan ibland vara svårt att hänga med i allt som händer så här kommer en kort sammanfattning av sommarens inledande del med många mycket fina insatser. Här presenteras alla de 14 som redan nu är klara för sommarens SM i Karlstad i slutet av augusti:

Kvinnor
Ebba Jungmark-87 Höjd
Fantastiskt kul att se Ebba tillbaka på tävlingsbanan på allvar och har visat på god potential i hoppningen i de senaste två tävlingarna. Än så länge 1,80m som högst i år men det kommer garanterat bättras på som det ser ut. Nästa tävling för Ebba blir Karlstad GP.

Hanna Palmqvist-96 400m häck
Hanna har gjort tre tävlingar på sin huvuddistans 400m häck hittills i sommar och i det senaste loppet i Oslo sprang hon på det strålande nya personliga rekordet 57,91! Nästa tävling för Hanna blir midsommarhelgen i Belgiska Nivelles och Lokeren. Hanna är dessutom uttagen till Universiaden även kallat Student-OS som i år går i Italienska Neapel med ca 8000 deltagare totalt.

Elin Brink-97 1500m
Elin har tävlat relativt flitigt hittills med fem individuella lopp över 1500m och 3000m hinder. När Elin sprang 1500m på tiden 4.27.25 i dåligt väder i Norska Jessheim i början av Juni visade hon att formen började komma på allvar. Den formen plockade hon minst sagt fram under Sollentuna GP där Elin slog nytt personligt rekord med över 5 sekunder med tiden 4.21.50 och underskred JEM-kvalet med lika mycket. Elin blev direkt uttagen till mästerskapet och kan nu lägga fullt fokus mot Gävle 11-14 juli.

Fatima Koné-99 Tresteg
Redan i första tävlingen slog Fatima till med nytt personbästa när hon i Lag-SM kvalet hoppade hela 12,84m. Det är 4 cm längre än JEM-kvalet och bekräftar Fatima den nivån kommer hon också blir klar för mästerskapet i Gävle. Nästa tävling för Fatima blir till helgen i Kungälv.


Män

Philip Frifelt-Lundqvist-89 Höjd
Philip har gjort två tävlingar hittills med båda 2,03m som slutresultat. I den senaste tävlingen i Halmstad hade Philip flera fina hopp på höjden 2,08. Philip har bestämt sig för att detta blir hans sista säsong som elitaktiv och ser fram emot SM i Karlstad där han bodde under sin studietid.

Alexander Nilsson-95 1500m
Alexander har sprungit bättre och bättre för varje lopp hittills i sommar vilket nu senast i Sollentuna resulterade i ett nytt stiligt personligt rekord på 1500m med tiden 3.48.35. Nästa tävling för Alexander blir i Tyska Tübingen under Midsommarhelgen mot ett stort och starkt startfält.

Gabriel Steffensen-96 5000m
Gabriel öppnade säsongen i slutet av maj med ett storlopp direkt över distansen 5000m i Oordegem i Belgien. Tiden 14.05.48 är inte bara ett strålande personligt rekord utan även så bra som 5e bästa tiden i klubbens historia på distansen. Gabriel gjorde också en stark insats på SM-milen i Stockholm där han placerade sig 7a på tiden 30.47 i ett mycket starkt startfält.

Simon Wallenlind-97 1500m
Även Simon har visat på starkare och starkare löpning för varje lopp och 1500m-loppet i Sollentuna senast med tiden 3.51.25 visar på att formen börjar komma på allvar. Personliga rekordet på 3.48.12 hänger helt klart löst och kanske redan hotas i helgen då Simon också åker till Tübingen.

Tarley Allison-97 100m
Tarley startade säsongen som en kanon när han överlägset vann 100m loppet på Lag-SM Kvalet i Norrköping med det nya personliga rekordet 10.81. Tarley visade några dagar senare i Skara att det inte var en tillfällighet när han återigen sprang under sitt tidigare personliga rekord, denna gång på tiden 10.83. Nästa tävling för Tarley är på de snabba banorna på Ullevi under Världsungdomsspelen.

Filip Schwartz-98 200m
Att Filip utvecklat sin sprintlöpning är känt för alla som sett honom på träningarna under vintern och våren men att slå till med personligt rekord på 200m redan i första loppet för sommaren är absolut ingen självklarhet. Tiden 21.50 är samma som kvalgränsen till JEM i Gävle - dock är konkurrensen stenhård på sprintsträckorna i Filips årgång.
I 21.50-loppet ramlade Filip över mållinjen och skadade axeln relativt allvarligt men Filip är redan tillbaka på löparbanan och tagit några riktigt snabba steg. Förhoppningsvis får vi inom ett några veckor se Filip på tävlingsbanan igen och då vet vi att det kan gå undan.

Sebastian Nilsson-98 10 000m
Sebastian gick igång med sitt tävlande redan 1 maj och gjorde även han en rivstart på säsongen. Nytt personligt rekord på 10 000m med tiden 30.26.92 och in som 8a genom tiderna i klubben. Tyvärr har Sebastian dragits med en del känningar i hälsenan efter första tävlingen men han är tillbaka på tävlingsbanan nu till helgen, även han i tyska Tübingen och på distansen 5000m.

Miguel Madureira Palm-98 3000m hinder
Om ni inte sett Miguel träna på Åby under våren är det för att han hållit sig i studentstaden Loughborough där han precis avslutat sin utlandstermin och återvänt hem till Göteborg. Miguel har under våren tävlat på en hel del Universitetstävlingar på olika distanser och bäst har det gått på favoritdistansen hinder med tiden 9.28.67 i början av juni. Nästa tävling för Miguel blir på Världsungdomsspelen där han springer just 3000m hinder.

Johan Lamm-98 800m
Johan har sprungit fyra 800m-lopp hittills i sommar och ett 400m-lopp. Med tiden 1.54.68 började sommaren starkt, endast en halvsekund från personligt rekord, och nu senast i Lerum visade Johan att han tagit sig tillbaka till den nivån med den 1.55-tid. Nästa tävling för Johan blir även det Världsungdomsspelen där han är anmäld i både 400m och 800m.

Oskar Weidenholm-01 Tresteg
Oskar "Weiden" Weidenholm är den som allra färskast slagit nytt personligt rekord då han under onsdagens tävlingar i Lerum drämde till med ett hopp som mätte hela 14,41m! Personligt rekord med 25 centimeter och förstärkte sin 7e-plats genom tiderna i klubbens trestegshistoria. Världsungdomsspelen blir nästa tävling även för Oskar där han hoppar både längd och tresteg.

Md md arra
Md maik indoor logo
Md logotyp rgb mo lndalsaik
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md lanteam dokument
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub