Stabila insatser i Växjö och på torsdag gör medeldistansarna premiär

Publicerad 2021-01-26 13:30
M 200m 8923
Filip Schwartz dundrar i mål som segrare i sitt 200m heat på nytt personbästa. Foto: DECA Text & Bild
Tre elitaktiva reste till Växjö för att vässa SM-formen och samtliga kunde åka hem belåtna med ytterligare bekräftelser på en stigande formkurvor. På torsdag väntar 1500m i Friidrottens Hus för Johan Lamm och Jonathan Grahn mot ett mycket kvalitativt motstånd.

Quality Hotel Games

Filip Schwartz och Tarley Allison slog båda personbästan på 200m när de i samma heat sprang in på 21.78 respektive 22.70. För båda innebar det knappa 3 tiondelar från deras respektive utomhuspers och söndagen 14/2 blir det tävlingar i Växjö igen för radarparet.

Elias Martinsson gjorde återigen bra ifrån sig på 60m häck när han först noterade 8.09 och sedan 8.12 i extraloppet vilket gjorde honom till den ohotat snabbaste häcklöparen för dagen.

En annan som bekräftade en god form var Emilia Hammarström som med 5.99 och ett antal riktigt långa övertrampshopp blev trea i tävlingen och tog ett steg till i rätt riktning mot SM-formen. För Emilia väntar härnäst Göteborgs Inomhus den 6 februari.

Fullständiga resultat >

Se sändningen i efterhand på Friidrottskanalen:
Dag 1 >
Dag 2 >

Bannister Running Invitational

På torsdag kväll i Friidrottens Hus gör öppnar Johan Lamm och Jonathan Grahn sina inomhussäsongen i ett högklassigt 1500m lopp där Leo Magnusson och Vidar Johansson från Sävedalen har siktet inställt mot EM-kvalgränsen på 3.45.00 med hjälp av Ullevis Hampus Börjesson som agerar farthållare. Den andre haren i loppet är vår egen Carl Erixon som skall dra andraklungan som väntas utgöras av Johan, Jonathan och August Mollén från Tjalve IF som alla tre gjorde ett gemensamt förberedande pass inför tävlingarna under måndagen. Passering för andraklungan är beställt till 2.05 vid 800m vilket skulle innebära tider mot 3.55. Tävlingarna kommer livesändas och länk kommer ut på tävlingarnas hemsida >

På lördag springer Alexander Nilsson 3000m i Sollentuna på Vinthundsvintern.

Ungdomstävlingar återigen möjliga

I förra veckan kom också glädjande besked om att födda -05 och senare åter tillåts tävla småskaligt. Redan på söndag gör ett fåtal MAIKare tävlingspremiär i Friidrottens Hus under strikta former och begränsade startfält. Mer information om tävlingar för ungdomar här >

Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub