Document22

Maik dominerade på Terräng DM

Publicerad 2017-10-08 21:43
Img 7371
Både bland ungdomar och seniorer var Maik väldigt starka i lördagens lopp i Fontinskogen, Kungälv. På herrarnas långa bana var Gabbe Steffensen klart överlägsen segrare med mycket starka 39.48 i ett 12 km:s sololopp. Ser lovande ut inför Terräng SM i Huddinge om tre veckor! Tvåa i loppet var Jonathan Weichbrodt, som var tillbaka efter en längre tids förkylning. På damernas långa bana var det tunt med deltagare, men det förringar inte ännu ett starkt lopp av Johanna Anvell, som vann 8 km:s klassen på 31.49.


Som vanligt är den kortare banan mer populär på terräng DM och det var hård konkurrens både i herrarnas och damernas 4 km. I herrklassen blev Alexander Nilsson tvåa och Joel Magnusson 6a. I P19, som startade samtidigt med herrarna blev Sebastian Nilsson 2a med fina 12.34, bara 1 sek efter storebror Alexander. Trea kom Miguel Palm och fyra Markus Hjält. De tre snabbaste i Män och P19, Alexander, Sebastian och Miguel tog tillsammans också ett lag-guld på herrsidan.

I damernas 4 km kom Elin på en 4e plats, över minuten snabbare än förra året. I F19 var Emma Magnusson snabbast av Maik-tjejerna och blev tvåa, före Alice Greberg på tredje plats. Dessa tre tjejer tog tillsammans också ett lag-silver i damklassen efter ÖIS.

På ungdomssidan stod Malin Jonson för en suverän seger med nästan två minuters marginal till tvåan, 4a i samma klass blev Lovisa Kjellén. I P15 tog Maik hand om alla tre pallplaceringar genom Michael Rosenqvist, Victor Wahlgren och Hlynur Sigurbergsson.

P14 killarna ville inte vara sämre utan sopade också de rent på 1.8 km genom Fabian Haeffler, Simon Wikell och Carl Erixon! Elina Witren, Olivia Lundstedt och Wilma Holmén gjorde också fina insatser i F14.


Martin Jarlbäck som har tränat löpning mindre än ett år tog sin första DM-medalj med ett silver! Kompisen Isak Anderberg blev också fin 4a i samma klass, P13.

Nästa helg fortsätter terrängsäsongen för de äldre juniorerna och seniorerna i Skövde med Billingehusloppet, dit hela Göteborgseliten åker på årligt uppföljningsläger med GFIF.

Torbjörn och Alexander Nilsson
Md md arra
Md maik indoor logo
Md logotyp rgb mo lndalsaik
Md logo gbg black
Skyisthelimit
Md md sam
Md canon logo
Md idrottens bingo bild1
Md intersport.logo.2.
Md kakservice
Md wiberger
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub