Lyckade Lag-SM kval och persfest på Göteborg GP!

Publicerad 2021-06-03 13:39
Benjamin  berg 65036
Victor Wahlgren stod för en sensationell prestation när han krossade klubbrekordet i P19 800m. Foto: DECA Text & Bild
Både herrarna och framför allt damerna presterade riktigt bra på Lag-SM kvalen i Norrköping som igår onsdag följdes upp med fina prestationer av många MAIKare på Göteborg Grand Prix på Slottsskogsvallen.

Lag-SM kvalen, Norrköping

Till Lag-SM kvalen i Norrköping i lördags åkte MAIK med två starka lag där framför allt damerna på förhand såg ut att kunna utmana om segern och ett avancemang till finalen i Halmstad. Till slut fattades futtiga 3 poäng mot att gå förbi ÖIS som segrade men väldigt positivt i sammanhanget att i stort sett samtliga deltagare presterade på toppen av sin förmåga för dagen och gav allt in till sista gren som var stafetten där vi segrade i särklass genom Ella Borg, Hanna Palmqvist, Ebba Gustafsson och Filippa Rodrigues.

Ella Borg var också starkt bidragande poängplockare under dagen då hon utöver stafetten blev tvåa på 100m och vann 200m på de nya prydliga personrekorden 12.14 och 24.70 och det sistnämnda innebar också klubbrekord i F17!


Ella Borg plockade många poäng i Lag-SM kvalet.

Utöver detta många personliga rekord i de fina förhållandena i Norrköping och nästa år kommer vi vara ännu starkare och ha marginalerna med oss!

Resultat Lag-SM kvalen >

Göteborg Grand Prix, Slottsskogsvallen

I huvudprogrammet fick Elin Brink chansen på 1500m mot mycket kvalificerat motstånd men hade tyvärr inte dagen. Men däremot hjälpte hon i efterprogrammet tre MAIKare till nya stora och fina personliga rekord. Vad sägs om t.ex. 4.36.25 av Saga Hagelin, 4.39.79 av Wilma Ehrnborg, 4.41.46 av Elin Hagelin?

Dessutom nytt pers för Alexander Nilsson på 1500m i den nationella A-finalen där han noterade 3.46.11 i ett lopp där Simon Wallenlind harade ända upp till 1100m vilket gjorde att 8 av 9 löpare slog sina tidigare bästa noteringar!

I B-finalen på 1500m noterade Johan Lamm sub-4 för första gången med 3.59.86 och Carl Erixon persade stort med 4.03.91! Fabian Haeffler gjorde också ett storartat lopp där han gick stenhårt i rygg på Johan Lamm med varvet kvar men blev så trött på upploppet att han föll precis före mållinjen. En grym vilja visades upp dock och det kommer mer från Fabian som trots denna fadäs också han slog ett stort nytt personligt rekord med 4.08.93... Även i detta lopp harade Simon Wallenlind och då ända upp till 1250m.


Lamm, Erixon och Haeffler på väg mot personliga rekord på 1500m.

MEN kvällens största knall stod Victor Wahlgren för i B-finalen på 800m där han noterar ruggiga 1.51.07 i säsongsöppningen på distansen - pers med 4 sek, klubbrekord i P19 med dryga sekunden och endast 7 hundradelar från JEM-kvalgränsen!

Resultat Göteborg GP >

Se sändningen från Göteborg GP huvudtävlingen här >
Se sändningen från Göteborg GP efterprogrammet här >

Foto: DECA Text & Bild

Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md molndalenergi logo
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub