Kollektiv formtopp resulterade i starkt JSM19-22 / USM15

Publicerad 2021-08-25 16:59
Oskar weidenholm 7584
Oskar Weidenholm gav gåshud till hela läktaren under söndagen
...men helgens sensationsman Oskar Weidenholm trumfar dock alla formtoppar i Linköping. Läs mer i nyheten om den dramatiska längdfinalen i M22 och mycket annat!

I SM-pokalen var vi under förra helgens USM (16-17 år) i Norrköping tvåa totalt i landet och bästa göteborgsklubb. I Linköping (15, 19 & 22 år) behöll vi positionen som bäst i Göteborg och även en stabil sjätteplats totalt i Sverige. Två bra kollektiva insatser som visar att återväxten är god och att vi blir att räkna med i framtiden ännu mer även i seniorsammanhang!

Nedan redogörs prestationerna av de aktiva som i helgen tog SM-poäng (placerade sig topp-6). Utöver detta givetvis ytterligare flera imponerande insatser och personliga rekord bland våra 23 aktiva som kom till start i helgen!

M22
Helgens och säsongens hittills absolut största sensation stod Oskar Weidenholm för. Att han tog silver i tresteget förvånade nog ingen särskilt mycket men vad han åstadkom under söndagen var något som väldigt få hade kunnat förutspå!

Med ett PB inför tävlingarna på 6.88 var han sexa statistiskt inför tävlingarna. Oskar rivstartade dock med 7.07 (2.7) redan i första omgången. Efter kryss, 7.10, 7.02 (i godkända vinden 1.2) och 6.90 i nästkommande omgångar låg Oskar på en fjärdeplats och behövde öka 3 cm för att komma upp till bronset. Oskar fick dock på en helt magisk träff i sista – plankträffen klinisk, 3.3 i ryggen och mäktiga 7.31 vilket innebar att Oskar i stället för bronsplats tog ledningen med 3 cm!!! Den enda som nu kunde förstöra festen för Oskar var Ullevis Oliwer Danielsson Ullevi men 7.23 i sista räckte inte och GULDET VAR I HAMN! Oskar sammanfattar själv:

- "Tresteget gick inte som planerat. Inför tävlingen låg jag 1:a statistiskt och satte kanske lite väl mycket press på mig själv. Hoppning gick helt okej och jag var nära SB. Men min träningskompis från Ullevi var i bättre form och tog hem guldet.

Inför längdfinalen var målet att hoppa 7m och att få hoppa alla 6 hopp. Kroppen kändes mycket bättre och jag kände att jag hade persform i mig. Tävlingen började jättebra med ett hopp på 7,07 men inför mycket vind. Inför sista hoppet låg jag 4:a. Sista blev en alldeles perfekt träff med bara någon centimeter till plastelinan. Jag såg att de var långt men jag trodde aldrig att det skulle dyka upp 7,31 på resultattavlan.

Helgen kunde inte sluta så mycket bättre. Silver i tresteg och guld i min extragren längd!" – Oskar Weidenholm


Helgens och kanske säsongens sensationsman heter Oskar Weidenholm!

Simon Wiklund som haft en strulig säsong och tvingats till vila hela juni-juli har mirakulöst lyckats vända på steken och tog silver i höjden på 2.04.

"Med tanke på två timmars träning i veckan de senaste fyra veckorna så tycker jag ändå att 2.04 är ganska bra, så jag är ändå nöjd resultatet. Allt känns som en bonus denna säsong eftersom jag ett tag inte tänkte tävla alls!" – Simon Wiklund

K22

Fatima Koné stod pall för favorittrycket och vann tresteget komfortabelt med 12.60 i fjärde omgången, tredje JSM-guldet utomhus till samlingen!


Prisskåpet är snart överfullt hemma hos Koné!

Filippa Rodrigues var statistisk favorit i längdhoppet och tog också ett fast grepp om tävlingen redan i första omgången med 6.06. I sista omgången tog dock Karolina Svensson från Marieby över ledningen med 6.08. Filippa hade chans att svara i sitt sista hopp och gjorde faktiskt ett monsterhopp som av allt att döma hade inneburit ett nytt PB och seger om det inte var för att det var övertramp. Guldet gick välförtjänt till Karolina och Filippa fick silvret men visade i sista hoppet att potential och hög form finns inför helgens SM i Borås!

Sara Dädeby sprang i ett taktiskt 1500m lopp där ingen ville hålla fart förrän på sista varvet där Sara hängde i bra och komma femma vilket återigen visade att formen blivit bättre och bättre ju längre säsongen lidit efter en väldigt strulig vår kantad av skador.

Sara Gunnarsson har gjort lite av en smyg-comeback i år även i individuella sammanhang och blev fyra på 2000m hinder. Roligt att se Sara tillbaka och hon visade återigen vilken potential som finns och många år framöver finns det också att plocka ut den på…

P19

Två stycken hade vi till start på 800m i Simon Wikell och Victor Wahlgren. Båda tog sig från samma försöksheat vidare till final och väl i finalen så gick Victor för guldet. Fjolårssegraren Erik Guander skruvade upp farten kraftigt med 300m kvar och den enda som gick med fram till upploppet var just Victor som dock inte orkade om Erik på upploppet och bakom Victor kom en rusande Alexander Nyström och knep silvret. Victor höll dock undan till ett hedervärt brons och skall vara stolt att han gav sig själv chansen att ta guldet! Inte långt där bakom gjorde Simon det mycket bra och blev 6a efter ett taktiskt väl avvägt lopp.

2021 har varit lite av Michael Rosenqvists återkomst-år där han pulveriserat sina personbästan på samtliga sträckor han ställt upp i och Michael som är en erkänt god mästerskapslöpare med flertalet USM-medaljer i bagaget gick nu för sin första individuella JSM-medalj. Mycket riktigt sprang Micke klokt även detta mästerskap även om det varit en tids mästerskapsfrånvaro. Micke plockade mycket på slutet och tog bronset på 1500m!

På sista varvet i samma 1500m lopp som Michael gick Fabian Haeffler också hårt för att ta en medalj men fick ge sig på upploppet men höll till en femteplats. Även Fabian har gjort en riktigt stark säsong efter att ha missat merparten av fjolåret på grund av skador och sjukdomar som till viss del plågat Fabian även i år. Stor utvecklingspotential finns sannolikt att hämta ut med några månaders träning utan besvär.

Carl Erixon sprang som övriga fältet på 2000m hinder väldigt avvaktande första tre varven men var med på noterna när farten skruvades upp med två varv kvar. Med ett varv kvar var det dock Carl själv som tog kommandot och gick stenhårt med klockrena hinderpassager och lyckades hålla undan för vårt andra guld för helgen! Carl blev också femma på 5000m på söndagen.


Carl trivs på Linköpings banor - guld för andra året i rad!

Marcus Blixt som ifjol var retfullt nära en finalplats visade återigen att han tagit stort kliv i utvecklingen till i år och kvalificerade sig med marginal till finalen på 110m häck. Väl i finalen gjorde Marcus ett mycket bra lopp trots några islag på de sista häckarna. En femteplats på 14.80 i motvinden -1.2 imponerar dock och visar att Marcus är på god väg att närma sig de allra bästa i sin åldersklass än mer.

F19

Evelina Wikell som kämpat med skadebesvär under sommaren fick det att lossna ordentligt denna JSM-helg och slog ett kraftigt säsongsbästa med 38.19 vilket räckte till en stark femteplats.

Saga Hagelin gjorde två bra lopp under helgen. Först på 1500m där hon blev femma och sedan på 3000m där hon blev fyra. Båda i taktikbetonade lopp där Saga sprang klokt.

Ebba Gustafsson knep sjätteplatsen på 200m från bana 2.

P15

Albin Björk plockade sjätteplatsen på 1500m hinder.

F15

Wilma Ehrnborg hade en suverän helg efter att ha lyckats pricka formtoppen rätt. Hon inledde med att ta silver på 800m med det nya mycket prydliga personrekordet 2.14.60 för att dagen efter dominera 2000m loppet där hon sprang ifrån sina konkurrenter med 600m kvar till en ohotad seger och första individuella USM-guldet var därmed i hamn!


Säsongens bästa tävling av Wilma kunde inte komma mer lägligt.

Cornelia Ullsten gjorde ett superfint hinderlopp över 1500m och utmanade om bronset ända in på mållinjen och tog en stark fjärdeplats.

Sigrid Altus hann med att slå två av två möjliga personbästan under helgen där hon dels i kulan gjorde 12.54 och blev sjua samt i spjutet där hon blev fyra och närmade sig 40m-gränsen än mer med 39.06!

Fullständiga resultat >
Ställningen i SM-pokalen >

FOTO: DECA Text & Bild

Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md molndalenergi logo
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub