Julhälsning från vår ordförande

Publicerad 2023-01-02 15:31
Maik logo
Här kommer en hälsning från klubbens ordförande Marika Greberg. Hon önskar alla medlemmar, aktiva, ledare och kansliet ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!

Hur mår klubben enligt dig? MAIK mår efter omständigheterna bra. Det har varit tuffa pandemiår på många sätt. Ekonomiskt har pandemin inneburit en stor utmaning då vår största inkomstkälla från Göteborgsvarvet har minskat rejält. Det har även tidvis varit utmanande att kunna erbjuda en verksamhet trots alla restriktioner och här har alla våra duktiga tränare och ledare gjort ett helt fantastiskt jobb med att anpassa och utveckla verksamheten. Men självklart har vissa åldersgrupper påverkats mer och vi får nu försöka arbeta med att behålla bredden i vissa åldersgrupper samtidigt som vi stimulerar till intresse för att tävla.

Vad har styrelsen arbetat särskilt intensivt med i år? Att åter få en ekonomi i balans och att komma i gång med verksamheten igen, har varit ett stort fokus. En annan stor utmaning är att få fler att vilja engagera sig som tränare för våra juniorer och seniorer. Hur kan vi få fler att vilja utvecklas som tränare? Denna utmaning delas med många andra klubbar och här behöver vi diskutera med övriga klubbar i distriktet hur vi kan samverka på bästa sätt.

Hur kan vi alla bidra till att föreningen fortsätter att utvecklas? Som i alla föreningar så behöver vi aktiva insatser av våra medlemmar. Våra arrangemang är viktiga och vi vill uppmuntra alla föräldrar och medlemmar att vara med som funktionärer, gärna vid fler tillfällen än 2 ggr/år. Vi letar också alltid efter dom som vill utvecklas mer och som kanske vill ha ett specialuppdrag som starter eller domare. Personligen tycker jag att det är jättekul sätt att få ta del av tävlingar som funktionär. Du träffar många andra i föreningen och du bidrar på ett väldigt konkret sätt till att våra aktiva i klubben får fina tävlingsmöjligheter. Du kan även bidra på många andra sätt till klubben än genom att vara funktionär. Du kanske vill bidra till klubbens bästa genom att hålla vårt fina Sportcamp i trim? Vi behöver hjälp med allt från att rensa rabatter, städa, måla och laga saker. Vår förening är helt beroende av ideella krafter så vi hoppas att du hör av dig till kansliet eller styrelsen och meddelar vad du vill hjälpa till med!

Vad är särskilt prioriterade arbetsuppgifter för MAIK nästa år? Styrelsen kommer att fortsätta arbeta med ekonomin. Om någon har tips om andra inkomstkällor, till exempel genom sponsring, tar vi tacksamt emot hjälp. Det var väldigt glädjande att kunna genomföra ett gemensamt tränarmöte i november och det kom upp många bra saker där som styrelsen vill arbeta vidare med tillsammans med tränare och kansli. Vikten av att dra nytta av varandras kompetenser var något som kom upp under tränarmötet och jag hoppas att samarbetet kan bli ännu bättre mellan grupper och tränare framöver. Jag vill också påminna alla föräldrar om att det alltid finns något du kan bidra med även om du inte har en friidrottsbakgrund. Att fixa sociala aktiviteter t.ex. kan vara oerhört välkommet och bidrar till att stärka det sociala kittet i alla träningsgrupper. Här finns tips att få av kansliet på vad man kan hitta på! Jag hoppas också att alla våra aktiva kan få möjlighet att träna och tävla som vanligt under hela 2023. Och att vi kan få vara med på riktigt kul lagtävlingar under året som kommer!

Ordförande Marika Greberg passar på att tacka alla medlemmar och våra fantastiska anställda för det gångna året.

Md friidrottsstatistik logo
Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md molndalenergi logo
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub