Inomhussäsongen har smugit igång för Elitaktiva

Publicerad 2021-01-13 16:11
M 60mh 1338
Elias Martinsson gjorde en mycket lovande "comeback" när han snuddade vid perset. Foto: DECA Text & Bild
Tävlingar inomhus får arrangeras för de som klarat Svenska Friidrottsförbundets Elitkriterier och i söndags gjorde två av våra sprinters säsongspremiär. Denna vecka har vi fler starter att se fram emot i Friidrottens Hus och inte bara i sprint.

AIRTIME 2

På fredag kl. 20.00 gör Emilia Hammarström säsongsdebut i längdgropen och det finns goda möjligheter till fina resultat.

"Det känns bra!! Det är riktigt bra startfält så det ska bli grymt kul. Träningen har gått väldigt bra hela vintern. Kunnat bygga vidare på där jag slutade i somras så det känns lovande. Har nog aldrig kunnat träna på så här bra under en längre tid då jag haft mycket skadebekymmer genom åren. Så hoppas på bra längder!" säger Emilia.

Startlista >
Livestream >
Liveresultat >


Svenska Sprintutmaning Winter Edition #2 (17 jan)

Elias Martinsson gjorde en lysande inledning på säsongen under första upplagan av Sprintutmaningen i Friidrottens Hus i söndags då han dundrade in på 8.05 på 60m häck. Tiden är endast en hundradel från personliga rekordet efter ett långt tävlingsuppehåll på grund av skador. Mycket lovande start för Elias som tog ISM-brons i Gävle 2018.

"Absolut nöjd! Alltid lurigt första tävlingen att veta var man står, men nu är det bara att köra på!" sammanfattar Elias och på söndag ställer han in startblocken igen för att närma sig drömgränsen.

Fjolårets suverän på IJSM i Friidrottens Hus, Filip Schwartz, som då segrade över 60m i M22 på det nuvarande personrekordet 6.77 gör nu första loppet 2021 efter en gedigen grundträning och även Tarley Allison kommer till start på 60m efter 7.08 i söndags. Personrekordet för Tarley lyder 6.94 från ifjol.

Liveresultat >
Länk för Livestream kommer upp på tävlingens hemsida >

Kriterier för vilka som får tävla samt vilka tävlingar som arrangeras i vinter följer ni här > (programmet uppdateras löpande med fler tävlingar)

Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub