Imponerande löpningar förra veckan och på lördag väntar Göteborgs Inomhus

Publicerad 2021-02-03 11:29
Image  3
Jonathan Grahn och Alexander Nilsson gjorde starka prestationer i veckan som gick. Foto: DECA Text & Bild.
Mycket lovande lopp på 1500m och 3000m av Jonathan Grahn (klubbrekord i P17) och Alexander Nilsson förra veckan och på lördag väntar vinterns största elittävling i Friidrottens Hus med Göteborgs Inomhus där bland annat Simon Wiklund gör debut i MAIK-linnet!

Bannister Running Invitational #2

Jonathan Grahn och Johan Lamm gjorde i torsdags premiär på 1500m och Jonathan har verkligen visat sig stark på träningen senaste tiden och förbättrat både snabbhet och uthållighet markant mot i somras. Åt Sävedalens Leo Magnusson som snuddade vid IEM-kvalet med 3.45.12 fanns inte mycket att göra men mycket tack vare perfekt draghjälp av träningskompisen Carl Erixon upp till 800m fick Jonathan ändå en riktigt fin resa. När Carl klev av var Jonathan ensam bakom Leo och höll trycket hela vägen in till 3.54.50 – klubbrekord med 11s samt totalpers med 5s! Faktum är att endast fyra löpare på 2000-talet har sprungit snabbare inomhus som P17 än Jonathan nu gjorde: Johan Rogestedt, Olle Walleräng, Suldan Hassan och Andreas Kramer. Mycket välförtjänt för Jonathan som tränat bra och fokuserat under lång tid samt framför allt hållit sig frisk och hel vilket möjliggjort en enorm utveckling senaste åren.

Vinthundsvintern 1, Sollentuna

På lördagen var det dags för Alexander Nilsson att göra sin första tävling 2021. I en högklassig tävling med tre heat på 3000m där hela fem löpare underskred IEM-kvalgränsen i A-finalen och Andreas Almgren krossade det svenska rekordet med 7.41.6m, efter andra halvan ensam i tät på 3.44, bleknar de flesta andra resultaten. Men Alexander gjorde faktiskt (mot alla odds) ett mycket bra lopp som segrare i B-finalen där totalperset rök med 3s och nya perset lyder 8.08.95 efter en avslutning på 58.7s sista 400m då Alexander gick loss från klungan.

Göteborgs Inomhus

På lördag är det dags för vinterns största elittävling på hemmaplan under en heldag i Friidrottens Hus.

Filip Schwartz och Tarley Allison har inlett säsongen starkt med personbästan på 200m och jagar nu detsamma på 60m som sedan väntar på ISM för de båda.

Jonathan Grahn och Johan Lamm byter denna helg 1500m mot 800m och även Alexander Nilsson går ner en distans och springer 1500m.

Elias Martinsson som inlett säsongen strålande med perset 8.01 och får återigen möta ÖIS sverigeetta Petter Gustafsson på 60m häck som varit steget före de första tävlingarna. Siktet är självklart inställt på ett nytt pers och klubbrekord som börjar på 7.

I höjdhoppet gör Simon Wiklund sin första tävling i MAIK-linnet! Personbästat inomhus för Simon ligger på 2.13 från ifjol.

"Först och främst måste klubbrekordet i M22 putsas till. Det ligger på 2.04 nu och igår tog jag 2.05 på träningen, förvisso i fjärde försöket, men ribban låg åtminstone kvar... Formen känns bra och är uppåtgående. Det som känns allra bäst är att tajmingen utvecklas väldigt mycket för tillfället och den är direkt avgörande för mig som höjdhoppare." - säger Simon själv inför helgen.


Simon Wiklund svävandes högt uppe bland molnen i somras. Foto: DECA Text & Bild

Även Oskar Weidenholm gör en intressant debut i tresteget som ser ut att bli en jämn högklassig gren med flertalet hoppare en bra bit över 15m. Efter en fin träningsperiod i höst/vinter finns det anledning att hoppas på att Oskar utmanar personbästat 14.43 redan första tävlingen. I somras hoppade han så pass bra som 15.11.

Emilia Hammarström som redan visat framfötterna ordentligt denna vinter med 5.91 och 5.99 på de två första tävlingarna går in med starkt och självförtroende och målet är självklart satt till att ta sig över 6m denna gång. Totalperset på 6.00 från i somras hänger helt klart löst.

Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub