Hög leverans i genrepet inför ISM 19–21 februari

Publicerad 2021-02-08 14:31
Simon wiklund 997 0921
Simon Wiklund visade god form direkt i debuten - både för säsongen och för MAIK. Foto: DECA Text & Bild
Simon Wiklund gjorde en bejublad MAIK-debut i höjdhoppet på hemmaplan bland många andra lovande prestationer och i Sätrahallen sprang Miguel snabbare än någonsin tidigare över 1500m.

Det tidigare klubbrekordet på 2.04 för höjd i M22 pulveriserades inte helt oväntat av Simon Wiklund. Trots kort ansats tog han varje höjd upp till 2.08 i första försöket! Där stannade det för dagen men på lördag hoppar Simon i Växjö på Wexio Indoor och då ligger klubbrekordet för seniorer på 2.11 ännu en gång risigt till!

"En riktigt bra debut. Tajmingen i upphoppet blev bättre och bättre ju längre tävlingen gick och höjderna var det absolut inget fel på heller. 2.04 skulle slås eftersom det var det gamla klubbrekordet i M22. I Stockholm var det tävling lite senare och de skulle passera 2.07 så därför blev det 2.08 som höjd därefter. 2.12 som hade inneburit nytt klubbrekord var dock lite för högt. Höjden är lite feltajmad men det ska gå att korrigera, men riktigt bra maxhöjd fick jag med mig. Bör tänkas på också att det här var med 10 stegs ansats istället för vanliga 12. Får se hur det går i Växjö till helgen!" – sammanfattade en nöjd Simon.

Oskar Weidenholm gjorde en bra debut i tresteget med 14.30 trots förkortad ansatslöpning även för honom. Det innebär att Oskar nu i lugn och ro kan förbereda sig och hitta storformen infor ISM också han.

Ett par killar som också de visade att storformen är på väg lagom till ISM var Filip Schwartz och Tarley Allison när de dundrade fram på varsitt säsongsbästa i försöken – 6.87 och 6.95. Tarleys tid är endast hundradelen från PB och på söndag springer de 200m i Växjö på samma tävling som Simon.

Miguel Palm sprang riktigt imponerande i Sätrahallen och Raka Spåret på 1500m där han kom i mål på 3.48.95 – första gången under 3.50!

"Loppet kändes bra men finns mer att ge. SM blir nästa och fokus blir att få upp snabbheten till dess" - sa Miguel efter loppet.

1500m sprang också Alexander Nilsson i Friidrottens Hus på 3.48.33 vilket är endast hundradelen från bästa noteringen utomhus och ett stort pers inomhus. Det räckte till seger efter ett bra sistavarv.

Den yngsta av våra medeldistansare som får tävla i vinter är Jonathan Grahn och han bekräftade en stor utveckling återigen när han gjorde 1.54.82 på 800m vilket är ett rejält pers.

Elias Martinsson fortsätter att imponera och noterade nu igen 8.01 på 60m häck vilket är en tangering av personbästat han gjort tidigare i år. Mycket lovande stabilitet på hög nivå inför ISM och med en riktig fullträff så kan det bli klart under 8s.


Elias har visat stabilitet på en ny nivå hittills i vinter. Foto: DECA Text & Bild

Se sändningarna i efterhand:

Göteborgs Inomhus >
Raka Spåret > (direktlänk till Miguels lopp)

Resultat:

Göteborgs Inomhus >
Raka Spåret >

Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub