Hanna tog SM-guld i fel gren och snart Finnkamp

Publicerad 2021-09-03 12:31
Hanna palmqvist 1285
Borås bjöd på fina SM-tävlingar med publik och bra mediabevakning även om solen först tittade fram mot söndagseftermiddagen. Klubben tog hem tre medaljer i vardera valör samt flera finalplatser. OCH till helgen är det Finnkamp där vi får se fem Maikare i blågult! In och läs vidare!

SM i Borås

Att ta SM-guld tre år i rad är stort, att dessutom det tredje året göra det i en ny gren är ännu större. Precis det gjorde klubbens Hanna Palmqvist-96 när hon korsade mållinjen först av alla i finalen på 100m häck. Klar favorit efter försöken var hemmalöperskan Julia Wennersten då hon slog personligt rekord redan där. Julia ledde också loppet i finalen efter första halvan men sedan kom Hanna oerhört starkt på slutet och triumfen var ett faktum. Segertiden blev 13.72 vilket är det näst snabbaste loppet Hanna sprungit.


Sällan har ett försökslopp sett så enkelt ut som när Felix Svensson-97 tog sig vidare till final på 200m med en heatseger på tiden 21.19. I finalen senare samma dag friskade motvinden i men ändå lyckades Felix ta sig under 21 sekunder (20.97 i -2,3) och knipa silvret bakom Götas Henrik Larsson.


Miguel Palm-98 gjorde säsongens första hinderlopp i Borås men formen har visat sig vara god på alla andra distanser han tagit sig an i sommar. Loppet öppnades i skaplig fart och när tempot successivt skruvades upp var det bara fyra löpare som gjorde upp om det på slutvarvet. Växjös starke Omar Nuur fick släppa på bortre lång men Miguel bet sig kvar i medaljposition och höll sin tredjeplacering hela vägen in i mål på nya personbästat 8:53.39.


I 1500m försöken var det en löpare som stack ut i hela fältet, den unge Jonathan Grahn-04, som respektlöst vann sitt heat på nytt personbästa trots avvaktande taktisk löpning på upploppet. Även Alexander Nilsson-95 tog sig kontrollerat till final i andra heatet.
I finalen var man stolt som Maikare att få se både coach och aktiv slåss om topplaceringarna mot Sveriges bästa medeldistanslöpare. Alexander var lika slug som vanligt sista varvet och tog sig förbi ett par löpare och slutade sin vana trogen på en stark sjätteplats. Jonathan var offensiv från start och såg sedan ut att ha stumnat något i sista kurvan men bet sig ändå kvar på upploppet och mobiliserade de sista krafterna till en sensationell femteplats.

Elias Martinsson-97 tog sig som sista man vidare till finalen på 110m häck med tiden 14.88. Väl där var det mycket fin häcklöpning av Elias som sprang i mål på tiden 14.68 och slutade på en stark sjätteplats även han.

Elin Brink-97 dubblerade med 5000m och 1500m där hon enkelt tog sig vidare till final. Med långsamma första varv i finalen för hela fältet skruvades farten upp ordentligt mot slutet. Elin slutade på en fin sjundeplats på 1500m och 10a på 5000m.

Med 5,82m i kvalhoppningen på lördagen gick Emilia Hammarström-96 vidare till söndagens längdfinal tillsammans med Filippa Rodrigues-99. Emilia som varit väldigt stabil runt 6m senaste två åren hoppade 5,98m i tredje omgången och säkrade tre hopp till. Strax innan fjärde hoppet fick Emilia ett getingstick när hon drack ur sin vattenflaska vilket gjorde avslutningen minst sagt turbulent för Emilia som slutade 7a. Filippa slutade 10a med 5,90m och ska vara otroligt nöjd med sin säsong där hon höjt sin nivå flera steg.

Stökiga vindar gjorde att resultatnivån hölls nere något i det kvinnliga tresteget. Fatima Koné-99 hoppade 12,21m (-1,5) och kom även hon på en sjundeplats. Tyvärr gjorde sig en framlårsskada påmind som gjorde det svårt för Fatima att få till några riktigt långa hopp som hon haft tidigare under säsongen.

Länk till alla resultat från SM 2021

Fem MAIKare till Finnkampen!

Finnkampen avgörs för både seniorer och ungdomar (16-17 år) till helgen på Stockholms Stadion.
Kort häck är årets MAIK-gren på Finnkampen där vi har två uttagna.

Hanna Palmqvist-96 har i år visat att hon kan prestera väl så bra på kort som lång häck genom att alltså vinna 100m häck på SM och satt nytt pers på 13.59. Väl på Finnkampen möts hon och svenskorna av stentufft finskt motstånd då finsk 100m häck håller sensationellt hög nivå.

Elias Martinsson-97 gör glädjande seniorlandslagsdebut och är väl värd detta efter att ha brottats med många skador senaste åren men gång på gång tagit sig tillbaka till en hög nivå.


Ungdomsfinnkampen

Ella Borg-04 gör landslagsdebut efter en lång framgångsrik säsong. Ella är uttagen på 200m individuellt och på stafett 4x100m som avgörs under seniorkampen! Mycket glädjande att se Ellas framfart på banorna i sommar efter att hon slitit sig tillbaka från korsbandsskada ifjol. Hon visar än en gång att trägen vinner!

Jonathan Grahn-04 springer först 3000m på lördagen och 1500m på söndagen. Det blir intressant att se hur Jonathan disponerar loppen och om landslagsledningen godkänner blir det nog gasen i botten under säsongens två sista lopp.

Alma Svantesson-04 är som Jonathan uttagen på 3000m som för flickorna avgörs på söndagen. Tillsammans med Sofia Wallén som noterat 9.54 i år ställs Alma mot Nelli Viskari som gjort 9.56 i år. Finns chans att det blir ett snabbt lopp med andra ord för Alma som har ett personbästa på 10.08.

Länk till Finnkampens hemsida för mer info


Foto: Deca Text & Bild

Md friidrottsstatistik logo
Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md molndalenergi logo
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub