Åtta medaljer på Stafett-SM och runt hörnet väntar Sky Is The Limit

Publicerad 2021-08-05 12:27
F15 3x800m  4131
Wilma Ehrnborg växlar över till Elsa Svantesson på 3x800m i F15 som tillsammans med Cornelia Ullsten tog silver. Foto: DECA Text & Bild
Med en trupp på över 50 aktiva reste vi till Huddinge för att visa att någon träningssemester har det inte varit tal om i juli. Många starka prestationer i kombination med väldigt få återbud gjorde att vi kunde plocka än fler medaljer än på hemmaplan ifjol (7) och därtill ett guld i veteranklassen M40.

Män

På herrarnas 4x100m kom Tarley Allison, Oskar Weidenholm, Filip Schwartz och Elias Martinsson till start och blev femma på fina 42.19.

På 4x800m blev det en riktigt spännande kamp fyra lag emellan där vi tog ledningen efter en stark förstasträcka av Jonathan Grahn på 1.53 följt av Simon Wallenlind på 1.52. Detta gjorde att Alexander Nilsson kunde gå ut i ledning på tredje sträckan som så när förvaltades genom 1.53 men ut på sista sträckan gick Hässelby, Mölndal och Hälle ut tillsammans. Victor Wahlgren som hade sista sträckan ställdes mot mycket tufft motstånd men gjorde ett starkt lopp som trea i mål genom 1.53 strax efter segrande Hässelby och Hälle men kunde hålla undan för Spårvägens Joakim Andersson som rusade på sista sträckan och noterade 1.49. Det blev vår första medalj för helgen och dessutom raderades ett klubbrekord ut som stått sig sedan 1997. Det nya rekordet ligger på 7.32,76.


Jonathan, Simon, Alexander och Victor kämpar för att dra på smilbanden.

En mindre bejublad insats stod ett förvisso starkt men aningen slitet lag för på söndagens 4x1500m där Miguel Palm, Sebastian Nilsson, Alexander Nilsson och Simon Wallenlind blev fyra.

Kvinnor

På 4x100m mönstrade vi upp med ett riktigt starkt lag med medaljchans. Riktigt hård fajt om medaljerna blev det också genom kanonsträckor av Ella Borg, Hanna Palmqvist, Ebba Gustafsson och Filippa Rodrigues. Till Spårvägens bronsplats fattades ynka 22 hundradelar men tiden 46.65 är riktigt stark och gav en femteplacering och med ett ungt lag så finns det förbättringspotential till kommande år!

På 4x800m knep Sara Dädeby, Saga Hagelin, Alma Svantesson och Elin Brink en sjätteplats på 9.10,31 vilket också var nytt klubbrekord.

Alice Greberg, Ida Hilmersson och Elin Brink tog sedan också en fjärdeplats på 3x1500m under söndagen.

Ida Hilmersson växlar till Elin Brink på 3x1500m.

K22

Sara Gunnarsson, Martina Winberg och Sara Dädeby sprang hem ett silver på 3x800m.


Sara Gunnarsson, Martina Winberg och Sara Dädeby efter silvret på 3x800m.

P19

På lördagen gick 1000m-laget till final och tog en sjundeplats genom 100m: David Ulstein, 200m: Marcus Blixt, 300m: Simon Wikell och 400m: Michael Rosenqvist. En stark insats att också hålla ihop det i finalen trots två tuffa lopp.

På söndagen blev det inte helt oväntat en stor seger på 3x800m där Simon Wikell, Jonathan Grahn och Victor Wahlgren tog greppet från start och utklassade motståndet genom 1.56, 1.53 och 1.54 vilket resulterade i nya klubbrekordet 5.44,83.


Victor avslutar för P19-laget till ett överlägset guld på 3x800m för andra året i rad.

F19

Wilma Holmén, Emilia Lundstedt och Saga Hagelin sprang stabilt och starkt på 3x800m och belönades med en silvermedalj.


Wilma Holmén, Emilia Lundstedt och Saga Hagelin var glada silvermedaljörer på 3x800m.

F17

Ett ruggigt starkt 4x100m lag hade vi där försöken vanns kontrollerat genom Ane Torine Iversen, Olivia Lundberg, Elin Molinder och Tilda Wahlén. I finalen sprang samma lag sedan hem en silvermedalj på den mycket respektingivande tiden 48.24.


Ane Torine Iversen, Olivia Lundberg, Elin Molinder och Tilda Wahlén gjorde övertygande lopp i såväl försök som final på 4x100m och tog silver.

Även i 1000m-stafetten (100-200-300-400m) så tog sig tjejerna till final genom Ane Torine, Elin Molinder, Tilda Wahlén och Amanda Ehrnborg och väl i finalen blev laget sjua genom sträckordningen Elin Molinder, Ella Borg, Tilda Wahlén och Amanda Ehrnborg.

På 3x800m var nivån rekordhög där femte tiden i mål hade inneburit vinst i klassen de senaste 12 åren! Detta stoppade dock inte oss från att ta medalj i en stenhård kamp genom suverän löpning av Elin Hagelin, Astrid Baunge och Alma Svantesson på 6.54,21 vilket var ett stort och prydligt nytt klubbrekord! Extra roligt att se Astrid Baunge tillbaka så starkt efter en längre tids skadebekymmer.


Elin Hagelin och Astrid Baunge gjorde en strålande sträckor och gav Alma Svantesson möjlighet att hålla undan till en bronsmedalj.

P15

På 4x80m gjorde Anton Fäldt, Allan Elgemark, Oskar Andersson och David Blixt ett strålande försökslopp och kvalificerade sig till finalen. Dessvärre kunde laget inte starta i finalen på grund av skada men försöksloppet lovade gott för framtiden.

På 3x800m sprang Wilmer Grahn, Sven Nordström och Albin Björk hem sina första SM-medaljer när de belönades med ett brons för sina fina sträckor där Albin avancerade från fjärde till tredje plats på sista sträckan.

Wilmer Grahn till Sven Nordström och Sven Nordström till Albin Björk gav killarna deras första SM-medalj.

F15

Wilma Ehrnborg, Elsa Svantesson och Cornelia Ullsten sprang taktiskt felfritt rätt igenom loppet och tog silver på 3x800m efter en strålande avslutning av Cornelia. En mycket stark insats och inspirerande löpning rätt igenom.


Wilma Ehrnborg, Elsa Svantesson och Cornelia Ullsten visade sig vara taktiska genier alla tre och belönades med ett silver.

M40

Det mest taggade laget i helgen bestod av Gamla Gubbgasellernas Jens Persson, Jonas Hagelin och Erik Roos som dundrade fram till ett guld på 3x800m! Detta gjorde att Jens och Jonas kunde stoltsera med guldmedaljer mot döttrarna Alma, Elsa, Saga och Elins silver och brons men döttrarna kunde kontra med starkare sträcktider å andra sidan.

Sky Is The Limit, 7 aug

Många spännande starter att vänta på Sky Is The Limit på lördag!

All information inför tävlingarna hittar ni här.

Foto: DECA Text & Bild

Md friidrottsstatistik logo
Md md arra
Md maik indoor logo
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md md sam
Md sundstrom logo tab
Md kakservice
Md 12wiberger logo
Md 12gfif logga1
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md roster athletics
Md h5 logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub