5 medaljer på Terräng-SM i Vällingby

Publicerad 2020-10-27 15:33
Jonathan grahn 8636
Jonathan Grahn anförde 16/17 åringarnas lopp från första steg och rann ifrån till en säker seger. Foto: Deca Text & Bild
Vi summerar en lyckosam helg på Terräng-SM i leriga Vällingby med 1 guld och 2 brons samt Lag-guld i P16/17 och Lag-brons F16/17.

Jonathan Grahn var helt suverän i P16/17 där han inte bara slog sina jämnåriga utan också utklassade 17-åringarna på vägen till guldet. Dessutom sprang Carl Erixon övertygande som 4a i P17 samt bra prestationer av Simon Wikell och Isak Anderberg.

Alma Svantesson gjorde återigen ett mycket stabilt lopp och plockade bron i F16 strax före Saga Hagelin som bekräftade en stigande formkurva med ett starkt lopp och lika väl kämpade Dina Cange i sin första SM-tävling!


Bronsmedaljörer i F16/17, Alma Svantesson, Dina Cange & Saga Hagelin.

Yngsta deltagarna för helgen i P/F15, Elin Hagelin och Henok Ande genomförde sina första Terräng-SM på ett föredömligt sätt som 7a och 11a!

I K22 sprang Alice Greberg stabilt in på 6e plats över 6 km. Sara Dädeby fick tyvärr avbryta på grund av fotstukning.

På seniorernas 4 km gör både Alexander Nilsson och Simon Wallenlind mycket bra lopp efter ett kontrollerat första varv där Alexander avslutar starkt med sista km på 2.56 vilket för honom upp till en 8e plats i en hård final där Simon blir 24a. Det kanske inte låter så märkvärdigt men till saken hör att Simon med tiden 12.27 är 27 sek efter segraren och 24 sek från medalj vilket illustrerar de små marginalerna och Simon har en formkurva som lovar gott inför inomhus- och utomhussäsong då kortare sträckor väntar igen.


Simon lägger en solid grund för kommande bansäsong med fastare underlag.
I 19-årsklassen för pojkarna Victor Wahlgren och Michael Rosenqvist levererades en bra insats av 800m specialisten Victor och Michael var kanske inte helt nöjd med sin comeback men med någon månads träning till kommer vi se en pånyttfödd Micke dundra fram i spåren.

I M22 fick vi skåda en comebackande Sebastian Nilsson som länge var med i tätklungan men fick ge sig på sista varvet av de 8 km då sparsam löpträning senaste tiden gjorde sig påmind. Ändå en bra insats efter nästan ett års frånvaro! Vi fick också skåda den mycket formstarka Miguel Palm gå upp i ledning med 500m kvar men fick nöja sig med ett hedervärt brons i mål. För att beskriva klassen på fältet var Miguel före rent absurda demoner så som Simon Sundström och Leo Magnusson.


Miguel satsade hårt och belönades med en bronsmedalj i M22 8 km.

Foto: Deca Text & Bild

Alexander Nilsson
Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub