Medel/lång Ungdom

IUSM Uppsala

Publicerad 2017-03-05 18:30
IUSM 2017 avgjordes i Uppsala och Juniorgasellerna hade 5 tävlande till start.

Först ut var William över 400m i P16, som inte riktigt hade sin dag under försöken på lördagen men ändå gick vidare till B-finalen dagen efter där han än mer taggad vann den finalen just över pers, 53.00.

Flickor 15 sprang 1000m och där tog Malin sig till en finalplats i andraheatet och i tredje fick Maja en lite sämre start och första varvet gick så pass långsamt att tiden som till slut krävdes blev för svår att nå trots att Maja gjorde vad hon kunde genom att gå upp och köra hårt från tät, helt rätt att försöka i det läget! Malin var också länge uppe och körde hårt i finalen och belönades med en fin 7e placering. Snyggt att nå final i sitt första SM!

P15 killarna Michael och Hlynur sprang också 1000m, båda i första försöksheatet som mestadels gick i bra fart och båda fick en skaplig resa där de sprang strax över sina personbästan. Tyvärr missade Michael finalen med endast 9 hundradelar... Men det kommer många fler chanser och finaler för grabbarna om de vill!

En medalj tog dock Maik i medeldistans under helgen och det var genom Josef Wallenlind som tränar med den äldre Gasellgruppen. Josef sprang direktfinal över 1500m i P16-klassen på söndagen och hoppades på långsam utgångsfart för att kunna utnyttja sin överfart men istället gick loppet snabbt från start vilket dock resulterade i att Josef tog en bronsmedalj och persade stort till 4.09.78!

Alexander Nilsson
Md h5 logga
Md md arra
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md maik indoor logo
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md visolit
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub