Starka prestationer vid Götalandsmästerskapen i Varberg

Publicerad 2018-03-13 15:31
Med totalt 12 topp 6-placeringar, mängder av personliga rekord och finalplatser stod ungdomsmaikarna för en stark tävlingsinsats i Varberg.

Varbergs GIF stod som värd för årets inomhusmästerskap för 13-14-årsåldrarna och detta i sin helt nybyggda friidrottshall, Tresteget.

På temat All under one roof lyckades man skapa bästa tänkbara förutsättningar för mästerskapet genom att kunna knyta ihop boende (i skolsalar) med mat till funktionärer och tävlande (i skolans matsal) med tävlandet i den nya och väl fungerande friidrottshallen.

Det märktes att man från arrangörens sida hade tänjt sig till max för att få allt att fungera och hade även fått med sig personal och vaktmästare på Trönningeskolan för att säkra upp allt från nattvakter till säkerhetsgenomgångar. Bra jobbat av tävlingsorganisationen och ett stort extra plus för att de även bemödat sig med att lösa storbildsvisning av Mellofinalen på lördag kväll.

Hur gick det i tävlingen då?

För Mölndals AIK-truppen gick det bra och med totalt 12 topp 6-placeringar bidrog vi som klubb i allra högsta grad till lagsegern. Lägger man därtill flera personliga rekord och finalplatser kan man inte annat än sammanfatta helgen som stark med röd-blå-vita ögon sett.

Göteborg visade sig som distrikt alltså ännu en gång vara starkast och segrade i lagtävlingen (dock ganska knappt för Skåne). Dessa två distrikt var helt överlägsna och frågan är egentligen hur man ska göra i framtiden för att få lagtävlingen att bli mer intressant? Att jämföra ex Halland med Göteborg är direkt orättvist sett till antalet tävlande och säger därmed egentligen inget alls, mer än att vi är klart fler tävlande från Göteborg.

Vad man däremot kan fastslå är att Götalandsmästerskapen som företeelse är intressant. Detta blir tydligt när man får bevittna mängder av ungdomar som kämpar och hejar på varandra under två hela tävlingsdagar, som får chansen att sova borta och klara sig utan sina föräldrar, som får nya friidrottskompisar även utanför sitt eget distrikt och sammantaget sett ur en rad perspektiv, på så sätt utvecklas som människor och idrottare.

Hoppas alla aktiva som var med kom hem med känslan att "friidrott är min grej", det kände åtminstone överledare Rönnäs som tillsammans med Per Carlsson (Ale FK) hade huvudansvaret för Göteborgs IGM-trupp.

Mölndals AIK:s medaljer och poängplatser togs av:

F14

60 m

2:a Wilma Garplid 8,00

3:a Elin Molinder 8,10

5:a Emilia Åström 8,21

200 m

3:a Ella Borg 26,66

1000 m

4:a Alma Svanteson 3,11,63

60 m häck

2:a Elin Molinder 9,34

3:a Ella Borg 9,40

6:a Emilia Åström 9,61

Längd

6:a Wilma Garplid 4,91

F13

Kula

4:a Beatrice Pettersson 11,52

P14

800 m

4:a Jonathan Grahn 2,54,70

P13

200 m

6:a Felix Sjögren 28,83

Mixed stafett

2:a (Göteborg med Emilia Åström och Felix Sjögren i laget)

Md md arra
Md maik indoor logo
Md logotyp rgb mo lndalsaik
Skyisthelimit
Md logo gbg black
Md md sam
Md wiberger
Md kakservice
Md lanteam dokument
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md canon logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub