Mölndals AIKs äldre löparvåg presenterar sig!

Publicerad 2016-11-29 10:32
Intervall
I augusti startade Mölndals AIK organiserad löpträning för vuxna motionärer, där klubben erbjuder löpare att utveckla sin löpträning, löpteknik och att självklart träna tillsammans i en trevlig löpgrupp. Detta under ledning av klubbens certifierade löpledare. Löpgruppens medlemmar har olika målsättningar och förutsättningar med sin löpträning, men med det gemensamma, att man uppskattar löpträning i grupp och att man vill utveckla sin löpning.

Syftet med denna träningsgrupp är också att klubben vill bredda sin verksamhet och synas i fler sammanhang än enbart inom elitfriidrotten, där ungdom, junior & senior idag är i fokus. Det finns stora möjligheter för klubben att få en tillväxt som gynnar alla grupperingar i klubben, i och med ökade intäkter och positiva tongångar om klubben. Mölndals AIK ska vara en klubb som medlemmar, deras familjer, anhöriga och utomstående talar om i flera sammanhang!

Höstens träning är uppskattad av deltagarna och gruppen trivs väldigt bra tillsammans. Vi har en varierad löpträning där vi tränar kvalité med både korta & långa intervaller, löpteknik, snabbdistans, tröskelpass och goa långpass. Självklart tränar vi även löpstyrka. Den sociala biten är viktig, därför arrangerar gruppen ibland andra aktiviteter såsom föreläsningar, bjuder in namnkunniga gästtränare, men även Afterrun i annan miljö än i löpspåret. Allt för att medlemmarna ska känna sig priviligerade!

Det är en åldersspridning mellan 20-60 år i gruppen, där en tredjedel är kvinnor. Vi är ett gott gäng på 30 aktiva motionslöpare i gruppen, samt 7 löptränare, som tränar 3 pass/vecka (nästan) året runt enligt en rullande träningsplan. De stora delmålen är Göteborgsvarvet & Lidingöloppet, men självfallet finns även andra tävlingar som t.ex. Stockholm Marathon med i planeringen. Mölndals AIK ska bli en klubb som syns med sina deltagare vid olika löptävlingar! Gruppen planerar att åka på gemensam tävlingsresa till Lidingöloppet 2017, där vi reser i chartrad buss och bor i trevlig miljö på Lidingö.

Enda kravet idag för att "kvala in" till gruppen är att man kan springa milen under 60 minuter. Detta för att löpgruppens nivå ska fungera för alla. Det finns även planer på att under 2017 starta upp en Nybörjargrupp om det finns intresse och ledare att tillgå för detta. Klubben söker några ledarnamn till denna nybörjargrupp som gärna får "praktisera" med den vanliga löpgruppen under våren 2017.

All information om gruppen (träningsplanering, avgifter, förmåner etc): https://maik.myclub.se/loptraning


Certifierade Löpledare i Mölndals AIK – Löpträning Vuxna Motionärer:
Magnus Erixon, Claes Johansson, Liselotte Palmqvist, Gunnar Haeffler, Oskar Svarfvar, Håkan Vilhelmsson & Eva-Lotta Palmqvist.

Följande sidor visas lite bilder från våra olika aktiviteter under 2016


Långpass i Änggårdsbergen med Mats Erixon som gästtränare, därefter fika och föreläsning av Mats i klubbhuset. Uppskattat av alla medlemmar!


Plankan är en klassisk styrkeövning


Laddade för nästa intervall!


Löpskolning är en viktig del i vår träning


Vi samtränar tillsammans med Löparkvällar vissa pass


Vissa långpass har vi på andra platser, här i Skatås


Långpass på Säröbanan


Vi pratar ibland om pulsträning som värdemätare


Vår logotype

Magnus "Mex" Erixon
Md friidrottsstatistik logo
Md md arra
Md maik indoor logo
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md md sam
Md sundstrom logo tab
Md kakservice
Md 12wiberger logo
Md 12gfif logga1
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md roster athletics
Md h5 logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub