Många ungdomsmaikare vid Adventsspelen

Publicerad 2016-11-22 11:08
15  rsl pare  adventsspelen 2016
Samlade ungdomslöpare 3 min innan många personliga rekord var slagna.
Med drygt 200 starter var Mölndals AIK "mesta klubb" vid Adventsspelen under helgen 19-20 november i Friidrottens Hus. "En mycket lovande tävlingsstart inomhus för klubbens ungdomar", summerar Stefan Rönnäs helgen som helhet.

Adventsspelen marknadsför sig som en "lagom stor tävling" och lever upp till det löftet med ett tidsprogram på drygt 5 timmar båda tävlingsdagar. Att äldsta tävlingsklassen är 17 år gör nog också att tävlingsupplägget känns bra även för de yngre mer ovana tävlingsutövarna. Att tävla inne i Friidrottens Hus med nummerlapp, publik på läktaren och mot aktiva från andra klubbar, är för många ungdomar ett stort steg att ta och där Adventsspelen i det sammanhanget, onekligen fyller sin funktion som tävling.

Framförallt kom vi till start med klubbens 11-14-årsgrupper men även några av våra äldre ungdomsaktiva visade upp sig under helgen.

För åldrarna upp till 14 år är träning och tävling en ständigt pågående process och där man inte på samma sätt som när man är äldre, delar upp säsongen i tränings- och tävlingsperioder. Upplägget är därmed ganska jämnt över året för yngre aktiva medan man som äldre mer "tränar ner sig" periodvis, vilket inte är förenligt med att tävla i samma omfattning.

"Våra tävlingsaktiva 15 år och äldre kommer visa sig i betydligt högre utsträckning på tävlingsbanan efter årsskiftet, då de har hunnit förbereda sig fysiskt för att tävla. Än så länge ligger mycket av grundträningen kvar i deras träningsupplägg", säger Rönnäs.

Vad var det då som gladde mest under Adventsspelen?

MYCKET men ska man lyfta fram några saker får det bli att så många av våra ungdomslöpare sprang riktigt starkt på 1000 m i 14-15 årsklassen och att klubbens 2004-aktiva (framförallt tjejerna) var glödheta i mer eller mindre varje gren som de ställde upp i.

För resultaten i sin helhet hänvisas till länken nedan och om 10 dagar smäller det igen med Julklappsjakten 3-4 december.

Vi ses i Friidrottens Hus.

http://trackandfield.se/resultat/2016/161119_20.htm

Md friidrottsstatistik logo
Md md arra
Md maik indoor logo
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md md sam
Md sundstrom logo tab
Md kakservice
Md 12wiberger logo
Md 12gfif logga1
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md roster athletics
Md h5 logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub