Maiksegrar både i dam och herrklassen på Sveriges äldsta terränglopp idag!

Publicerad 2017-04-09 22:08
Tif 1
Det var ett blåsigt och småkyligt Trollhättan som mötte löparna när de klev ur Maikbussen i förmiddags. Efter att ha joggat runt den 2 km långa kuperade och knixiga banan var de dock varma och redo för start i TIF terrängens 90e upplaga! Loppet har tidigare gått på en mer traditionell terrängslinga i skogen, men går numera på en öppen bana av mer internationellt snitt.

Vi hade sju löpare från klubben med till start och alla gjorda fina lopp och bra resultat. I P19 hade vi två ganska nya killar med, Mekonn och Dejen. Mekonn gjorde ett fantastiskt bra lopp och låg i rygg på ettan på de två varven, ända in i mål. Dejen, som brukar vara väldigt jämn med Mekonn på terräng kom tidigt lite efter och lyckades inte riktigt komma ikapp täten, men var inte långt efter och slutade på 6e plats.

I herrklassen gjorde Gabriel Steffensen debut på svensk mark i Maik-linnet. Förutom Gabbe sprang också bröderna Alexander och Sebastian Nilsson tre varv på 2kms banan. Gabbe har nyligen kommit hem från ett långt vinterläger i Australien och var i toppform. Han tog inte därför inte oväntat täten direkt. Alexander hängde på i rygg det första varvet, men då skruvade Gabbe upp tempot lite till och skapade en lucka som Alexander aldrig lyckades täppa till. Gabbe vann till slut på 19.16, 14 sekunder före Alexander och Sebastian, som gått ut offensivt, stumnade lite och slutade 6a på 20.55.

Elin Brink har varit i fin form hela våren och tog enkelt hem segern i damklassens 6 km trots en förkylning tidigare i veckan.

I P15 sprang Viktor Wahlgren ett fint lopp och slutade två.