Löparhälsning från Pyrenéerna

Publicerad 2017-04-22 22:35
P4183022 2
Klubbens junior och senioraktiva löpare är på höghöjdsläger i franska Font Romeu. Med på resan är också några duktiga aktiva från ett flertal andra klubbar runtom i Sverige. För flera är det första gången på höghöjd så det har varit intressant att se hur alla reagerar. För att underlätta anpassningen kördes några pass i början på lägret på 1200m på den spanska sidan gränsen. Därefter har alla pass skett mellan 1500 och 1900m i och omkring Font Romeu.


På resdagen från från Barcelona passade vi på att köra ett lätt distanspass i spanska Puigcerda på 1200m.

Alla samlade i Puigcerdas stadspark innför lägrets första pass.

Vi började första dagen i Font Romeu med vandring upp på 2200m för en snabbare anpassning till höjden och för att se den fantastiska utsikten uppe i bergen.

Utflykter måste man göra när man är på läger! Förr veckan åkte alla iväg till Andorra. En del passade på att titta på huvudstaden och andra åkte utförsåkning!

För många var det vårpremiär för banintervaller. Säsongen närmar sig….


Skogarna i Font Romeu är inte helt olika de svenska. Vi har hunnit många underbara (men jobbiga) distanspass i den evigt lysande solen på närmast oändligt långa skogstigar. Här gör grabbarna ett par snabba stegringslopp efter distansen.

Flacka skogslingor är det lite begränsat med, men vid sjön Lac de Matemale finns en underbar flack tallskog med olika långa mjuka fina stigar där vi kört långintervaller.

Många av de aktiva åkte hem i onsdags för att studera eller jobba. Ett gäng lyckligt lottade killar har dock kunnat få lite längre ledigt och är kvar ytterligare en vecka i bergen. Under en lättare träningsdag i fredags passade vi därför på att åka på en ny utflykt, fast denna gången österut mot den gamla fina bergsstaden Villefranche och den stora medelhavsstaden Perpignan.

Nu säger jag hejdå från bergen och ser fram emot vad dessa killar och tjejer kan prestera i sommar!

Torbjörn Nilsson
Md friidrottsstatistik logo
Md md arra
Md maik indoor logo
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md md sam
Md sundstrom logo tab
Md kakservice
Md 12wiberger logo
Md 12gfif logga1
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md roster athletics
Md h5 logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub