Lindås Athletics - ny kul tävling för de yngre

Publicerad 2017-01-30 12:33
Img 1904  1
Ett laddat gäng inför starten på 60 m.
Stämningen var på topp när IFK Göteborg premiärarrangerade Lindås Athletics för 8-12-årsklasserna nu i lördags. Ett 30-tal maikare kom till start och fick träffa såväl en fotbollslegendar som en gladiator. "Kul att se lite nya grepp och en tävling som vänder sig till de yngre på deras villkor", säger Stefan Rönnäs.

Tävlingarna duggar tätt så här års och i lördags var det dags för distriktets yngre aktiva att få mäta sina krafter vid Lindås Athletics. Med ett lagom stort grenutbud och med ett tävlingsupplägg som vände sig till utövarna på deras villkor, blev det riktigt trivsamt i Billdal denna lördag. Bra grepp var ex att köra all häcklöpning på lägre häckar och med kortare avstånd mellan häckarna än normalt och att prata om "level och antal liv" vid höjdhoppet. Att dessutom ta dit en Fotbollslegendar (Kennet Andersson) och en gladiator (Eddy Bengtsson), var nya grepp och som utgjorde en extra dimension av invigningen som hölls mitt på dagen och där alla tävlande fick en deltagarmedalj.

MAIK-truppen bestod denna gång av de grupper som normalt sett tränar i Lindåshallen (2006 och 2007) och vi hade totalt 30-talet aktiva med i tävlingen. Extra kul var att se 2007-gruppen som för första gången tävlade och gjorde det på bästa sätt. Som ny på tävling är det mycket att hålla reda på med rutiner som uppvärmning, upprop, ansatser och inte minst att "hålla sin bana" på 60 m. Det hade 2007-gruppen koll på direkt och kommer om några veckor till start igen, när vi själva arrangerar Intersport Athletic Indoor Games i Friidrottens Hus.

TACK IFK Göteborg för ett trevligt arrangemang!


Md friidrottsstatistik logo
Md md arra
Md maik indoor logo
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md md sam
Md sundstrom logo tab
Md kakservice
Md 12wiberger logo
Md 12gfif logga1
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md roster athletics
Md h5 logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub