ISM brons till Elias

Publicerad 2018-02-20 14:25
Pallen 60m ha ck 8302
När helgens ISM i Gävle avgjordes fick Mölndals AIK med sig ett fint brons i form av Elias Martinsson på 60m häck samt tre ytterligare topp 6 placeringar.

Elias Martinsson-97 sprang återigen ett mycket stabilt och med ett snabbt lopp i finalen tangerade han klubbrekordet på 8.11s och tog hem sin första seniormedalj i SM-sammanhang. Väldigt glädjande för både Elias och coach Fricke. I längdhoppet hoppade Elias sedan 6,73m och slutade på en 11 plats.

Elin Brink-97 valde klokt att springa 1500m där det blev final direkt. Persmaskinen Elin gjorde som i nästan alla andra lopp i vinter, sprang på ett stilfullt sätt och på ett nytt personligt rekord med tiden 4.32.06 vilket resulterade i en fin 4e-plats.

Alexander Nilsson-95 som vi ansåg inför helgen vara en mästerskapslöpare visade att det påståendet var fullt befogat. Alexander tog sig ganska enkelt till 1500m-final med 4e bästa tid och väl i finalen sänkte Alexander sitt årsbästa till 3.53.43 och kom femma i mål!

Gabriel Steffensen-96 som sprungit ofantligt många mil varje vecka i vinter visade att träningen gett fina resultat. Med det fina perset 8.13.91 kom Gabriel på en fin 6e plats i ett högklassigt startfält på 3000m. Jonathan Weichbrodt-94 sprang strax över sitt personliga rekord och kom på plats 16.

Filip Schwartz-98 sprang återigen ett riktigt snabbt 60m-lopp i försöken med tiden 6,96 och tog sig vidare till final. Dock stukade Filip foten när han sprang in i mattan i försöken och var därför tvungen att avstå finalen och tyvärr även IJSM nu till helgen. Filips fina vinter kommer säkerligen visa resultat till sommarens tävlingar.

I K tresteg visade träningskamraterna Emilia Hammarström, Izehi Ileso och Fatima Koné alla prov på fin hoppning då alla satte årsbästa och fick hoppa final. Emilia kom 7a på 12,42m, Izehi kom 8a på 12,23m och Fatima som representerade Ullevi men blir Maikare denna veckan satte nytt personligt rekord med 12,87m och tog en överraskande 4e-plats.

Johan Lamm-98 sprang 800m och hans förkylning tidigare i veckan gjorde att krafterna tyvärr inte infann sig och Johan tog sig inte till final. Även Philip Frifelt-Lundqvist-89 hade en tuff dag på banan då han hoppade 1,91 och slutade 8a. Båda killarna kommer igen!