Inomhussäsongen igång på allvar när persen haglade tätt i Växjö

Publicerad 2020-01-19 19:43
P17 60m 27813
Foto: DECA Text & Bild
Quality Hotel Games i Växjö har de senaste åren blivit en trevlig tradition med gemensam helgresa för våra aktiva 14 år och uppåt. I samband med detta brukar flera av våra juniorer & seniorer göra säsongsdebut inomhus och 2020 var inget undantag.

Överledare Emil Predan summerar helgen:

-"Ännu ett år med en lyckad tävling i Växjö! Stort och taggat gäng där vi visar att det kan bli en mycket intressant inomhussäsong framåt mästerskapen."

Ett axplock av de resultat som redan nu i detta tidiga skede skulle kunna förklaras som extra högtidliga följer nedan.

I kvinnornas längdhopp hade vi tre hoppare till start varav två tävlade i MAIK-dressen för första gången! Ida Nilsson och Sara Sjögren har båda tränat på riktigt bra under hösten och Ida hoppade så pass att hon med 5.84 blev fyra i det mycket kvalificerade motståndet av 34 hoppare!

Vår ståtlige höjdhoppsjunior Philip Bayer tog vara på helgen genom att i P17 höjd för första gången hoppa över 1.90 med 1.91! Till råga på allt gjordes detta med luft och mersmak!


Philip Bayer flyger högt! Foto: DECA Text & Bild

En lovande tävling gjorde också David Ulstein som i P17 blev trea i paradgrenen längdhopp med 6.43. David sprang också 60m där han vann B-finalen på 7.45.

Jonathan Grahn levererade ett imponerande sololopp i P17 1500m och slog sitt inomhuspers med bred marginal till 4.14.91. Persade gjorde även Simon Wikell som länge låg tätt i rygg på Jonathan. Simon kom strax efter Jonathan i mål som tvåa på 4.17.57.


Jonathan följs av Simon hack i häl. Foto: DECA Text & Bild

Alma Svantesson blev tvåa på 1500m i F17. Inte första och knappast sista gången avgjordes loppet en stenhård fajt över upploppet mot IFK Göteborgs jämnårige Saga Provci som denna gång drog det längsta strået. Alma hann under helgen också slå till med 2.20 på 800m vilket är det snabbaste hon sprungit över distansen inomhus!

En tjej som under denna säsong redan hunnit slå två fantastiska klubbrekord för F15 (kula och vikt) är Beatrice Pettersson. Bea visade i femte kulstöten stabilitet genom 11.91 vilket räckte till en fin tredjeplats i ett stort startfält med 29 kastare.

Wilma Ehrnborg gjorde ett riktigt mästerlopp i F14 1000m där hon segrade efter att ha gått upp i tät halvvägs och sedan successivt skruvade upp farten och svarade på samtliga attacker från motståndarna! För detta belönades hon med det nya personrekordet 3.11.29.

Olivia Lundberg tangerade sitt pers, 8.12, på 60m som tvåa i F14.

I P14 längd knep Lukas Lehto en andraplats på nya personbästat 4.78. Lukas nöjde sig dock inte där utan persade också i tresteg och på 200m!

Utöver resultaten ovan hade vi ytterligare nästan 50 aktiva till start som stod för mängder av personbästan och kanonprestationer! Helgen präglades av mycket friidrottsglädje och en ytterligare stärkt klubbsammanhållning.

Fullständiga resultat >
Livesändningarna:
Fredag >
Lördag >
Söndag >

Alexander Nilsson
Md friidrottsstatistik logo
Md md arra
Md maik indoor logo
Skyisthelimit
Logo gbg black
Md md sam
Md sundstrom logo tab
Md kakservice
Md 12wiberger logo
Md 12gfif logga1
Md intersport.logo.2.
Md idrottens bingo bild1
Md roster athletics
Md h5 logga
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub