4 topp 6 placeringar vid IUSM i Västerås

Publicerad 2019-03-12 14:40
Adrihan alse r pryce 2135
Adrihan Alsér Pryce höjde sitt PB till 3.01 i stav.
Den 16 aktiva stora IUSM-truppen kämpade väl och fick med sig 4 topp 6 placeringar och många PB efter mästerskapshelgen.

Mölndals AIK skickade i vanlig ordning en stor trupp till IUSM och som genomgående gjorde vad de kunde på tävlingsbanan.

Främsta placeringen (4:a och 1/100 del från brons) fick Jonathan Grahn som löpte offensivt och smart både i försök och final och där tiden stannade på 2.47.28 (nytt PB) i klass P15 1000 m.

I P16-klassen löpte Simon Wikell till sig en 5:e plats i finalen över 1500 m. Efter ett ryckigt och bitvis långsamt lopp, stannade klockan i finalen på 4.29.24 för Simons del.

Samma placering (5) fick Alma Svantesson i den knallhårda finalen över 1000 m i klass F15. Almas tid skrevs till 3.03.29 och låg därmed nära hennes personbästa.

I F15 tog sig även Wilma Garplid till final på 60 m och blev där 6:a på tiden 8.16.

Bakom våra fyra poängplacerade, fanns mycket annat att glädjas åt. Många PB och en riktigt härlig stämning i truppen, lovar gott inför utomhussäsongen.

Och om inte hårfina tramp i längdhopp, några 100/delar och retliga linjer hade funnits, kunde helgen ha slutat väldigt annorlunda för flera av klubbens tävlande. Tur att det snart är utomhussäsong.