Göteborgsvarvshelgen - vilken succé för ungdomarna

Publicerad 2016-05-22 20:05
Image
Uppvärmning inför Lilla Varvet
Vårens största löparevent och vår målsättning med vår löpträning i löpargruppen, nämligen Varvshelgen, är nu avklarad med både fina resultat och fantastiskt funktionärsarbete. Tack alla deltagare för ert engagemang. Helgen blev väldigt lyckad! Totalt hade MAIK hela 55 anmälda löpare i åldersklasserna 11-15 år! Väldigt roligt att så många friidrottare valde att tävla i den ädla grenen lång-/medeldistans. Visst är löpning jobbigt, men roligt?

Nytt för 14-åringar och äldre i år var att nya Cityvarvet arrangerades redan på lördagen. Starten skedde från Götaplatsen exakt samtidigt som eliten startade på stora Varvet. Det var en väldigt trevlig bana med en stor publik som hejade på hela vägen (bara att följa den blå linjen) in i mål på Slottskogsvallen. De flesta av våra löpare är födda -02 och fick därför konkurrera med ett år äldre löpare i 15-årsklasserna. Detta utfördes dock med bravur!

Ett urval av resultat på Cityvarvet (4,3 km);

I F15 kämpade sig Malin Jonsson in på en mycket fin 6:e plats i den tuffa konkurrensen.

Hennes slutttid på 15.47 är så bra! Även Paulina W (19 plats, 17.54) och Maja O (27 plats, 18.20) gjorde jättefina lopp. I P15 visade Josef W att löpformen är fortsatt god med att sluta på plats 5 på fina tiden 14.59. Victor W (plats 15) på lika fina tiden 15.36, Johan K (plats 22, 16.06). Michael R (plats 26), Hlynur S (plats 34), Oscar W-J (plats 46), Oscar O (plats 49), samtliga under 18 min! Alla övriga Maik-deltagare i 15-årsklassen var också väldigt duktiga som kämpade sig i mål. Nästa år, då...

Ett urval av resultat från Lilla Varvet (2,4 km);

Det var så många deltagare med, så jag tvingas nämna topplaceringarna endast i denna artikel, hoppas på er förståelse ...

I F13 sprang Eleonora A på en bättre tid i år än förra året då hon vann, dock fick hon nöja sig med en fin 6:e plats denna gången på fina tiden 9.24! Tuff konkurrens minst sagt... Saga H sprang riktigt bra och slutade på plats 9 (9.31), Anna S (plats 14), Frida P (plats 17 med en riktig rackarspurt!), Elina W (plats 22), Alva J (plats 30), Olivia L (plats 36). Flera av er sprang fortare än förra året, vilket är det viktigaste ändå!

I P13 visade Simon W att han utvecklats som löpare rejält i år och kom på plats 6 på fina tiden 9.04! Carl E (plats 46) på nytt pers med 30 sek (10.09).

I F12 visade Filippa "Wildkids" F att hon minsann är lika vass som vanligt, i år fick hon dock tuff konkurrens och fick nöja sig med en fin 2:a plats på tiden 9.47! Emelie B gjorde ett fantastiskt lopp och kom på plats 15 (10.33), härligt där! Elise L (plats 22), Amanda E (plats 26), Maja H-L (plats 27) visade att löpträningen verkligen gett gott resultat!

I P12 fick MAIK en fin placering med Jonathan G (plats 6, 9.16), härligt! Även Simon S sprang snabbt på plats 15 med tiden 9.50. Nya namn för mig, kul med nya Maik-löpare.

I F11 gjorde Emilia L ett kanonlopp och slutade på en fin 6:e plats med tiden 10.19! Astrid B (plats 17), Majken S (plats 37) & Cornelia A (plats 26). Flera nya namn igen.

I P11 dök ett nytt namn upp för mig, nämligen Gustaf R som kom på plats 3 med grymma tiden 9.00! Erik K visade fin löpning med sin 9:e plats på fina tiden 9.45, även Fabian A visade fortsatt fin löpform med sin 11:e plats (9.45), bror Linus A (plats 34), Tim O (plats 22) och Isak L (plats 36). Även här en del nya namn.

Sammanfattningsvis kan jag säga att vi är väldigt stolta över såpass stort deltagande vid Varvshelgens tävlingar. Underbart att se så många som väljer att tävla för vår klubb! Att ni dessutom visar att all träning verkligen ger goda resultat är en riktigt fin bonus!

Jag hoppas att flera av er som inte deltagit vid våra fredagsträningar väljer att göra så framöver, vi har jättetrevliga löpträningar där även ni föräldrar är välkomna att delta.